Oskar Vankesbeeckstadion [13.687 - KRC Mechelen]

Huidige stadions met bouwkoorts.

Re: Oskar Vankesbeeckstadion [13.687 - KRC Mechelen]

Berichtdoor Zelanje » wo 18 nov 2020, 13:48

Pitch’d Groundhopping – bekend van zijn website en social media-kanaal over de Belgische voetbalgeschiedenis en oude stadions – heeft een nieuw boek op de markt gebracht.

Het boek heeft als titel “Belgian Beauties, 10 nostalgic must-see football grounds”.

Het gaat over de roemrijke geschiedenis van enkele oudere stadions in België, die Pitch’d Groundhopping als “cultureel erfgoed” beschouwt.

Uiteraard mag het magnifieke Oscar Vankesbeeckstadion niet ontbreken in dit werk. Meer zelfs: de cover is volledig gewijd aan de voetbaltempel van Mechelen-Noord!

Het 120 pagina’s tellende boek bevat zowel foto’s als tekst. Elk stadion komt in 10 à 12 pagina’s uitgebreid aan bod. De afmetingen van het boek zijn 30×30 cm, open: 60×30 cm. De verkoopprijs bedraagt 44,95 euro.

De 10 stadions in het boek:
– Stade de la Neuville in Montignies-sur-Sambre (Charleroi)
– Stade de Buraufosse in St-Nicolas (Tilleur)
– Mijnstadion in Beringen
– Warandestadion in Diest
– Oscar Vankesbeeckstadion in Mechelen
– Adrian Bertelson-stadion in Vorst (Brussel)
– Drie Lindenstadion in Watermaal-Bosvoorde
– Ros Beiaardstadion in Dendermonde
– Gemeentelijk Parkstadion in Boom
– Rodenbachstadion in Roeselare

Tot en met 22 november krijg je de kans om het boek in voorverkoop te bestellen en dit via het online bestelformulier. Racing werkt voor de voorverkoop immers samen met Pitch’d Groundhopping.

Betalen doe je via overschrijving op rekeningnummer BE88 0112 5052 0041 (vzw KRC Mechelen), met vermelding van je naam en “boek Belgian Beauties”.

Opgepast, de bestelling is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag!

De uitgave van het boek is rond 15 december gepland.

https://racingmechelen.be/2020/11/12/ov ... ll-grounds
Zelanje
 
Berichten: 239
Geregistreerd: do 27 jun 2019, 09:12

Re: Oskar Vankesbeeckstadion [13.687 - KRC Mechelen]

Berichtdoor Greenboy » ma 30 nov 2020, 17:22

Mooi, maar.... wil Racing terug een woordje meespreken in het huidige voetbal (lees eerste amateur), dan zal er toch iets moeten gebeuren aan de accommodatie. De huidige tribune is tot op de draad versleten. Ik zie niet in hoe men daar nog een deftige renovatie zou kunnen aan doen. Hoe hard het ook klinkt, de tribune zal vroeg of laat afgebroken moeten worden....
Greenboy
 
Berichten: 660
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 09:22

Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor Greenboy » ma 03 jan 2022, 09:37

Nu het Racing opnieuw voor de wind gaat wordt er ook weer volop gesproken over een nieuw stadion.
Vandaag, in een interview met Michel Vanstallen kan je op de site van de club al iets lezen. het is prematuur, maar deze keer hoop ik echt dat het doorgaat! Als Racing terug naar eerste amateur wil, zal dat echt noodzakelijk zijn.
Hieronder het stukje dat gaat over het nieuwe stadion...
U bent zelf al een hele tijd bezig met de toekomst van ons stadion. Wat kunt u daarover momenteel vertellen?

“Ik ben daar achter de schermen inderdaad al lang mee bezig. Er wordt heel hard gewerkt. Het komt erop neer een delicaat evenwicht te vinden tussen de stad Mechelen, eigenaar van de gronden IBO en Racing Mechelen. Dat zijn 3 partijen die je moet verenigen.”

“De gesprekken verlopen in een zeer constructieve sfeer. Ik heb er goeie hoop op dat we een van de komende maanden tot een definitief akkoord zullen komen. Ik zal er alles aan doen om dit project te realiseren.”

“Het is geen geheim dat het onze bedoeling is om Racing op OVK te houden en er een nieuw stadion te bouwen. Ik merk zowel bij IBO als de stad veel goodwill en enthousiasme.”

“Zodra er een akkoord is, zal het voor ons de kunst zijn om een stadion te bouwen dat de ziel en geschiedenis van Racing uitstraalt, maar dat ook volledig aangepast is aan de noden van vandaag.”

“Het moet een complex worden dat niet enkel voor die 15 thuismatchen van de eerste ploeg gebruikt wordt. Het moet multifunctioneel zijn en een verrijking voor de stad en Mechelen-Noord. Het nieuwe OVK moet een toonbeeld zijn van het amateurvoetbal van de toekomst.”
Greenboy
 
Berichten: 660
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 09:22

Re: Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor girondin » ma 03 jan 2022, 18:03

Dat ze die prachtige hoofdtribune maar helemaal renoveren en links en rechts daarvan desnoods wat nieuwbouw plaatsen met de noden van vandaag. De hoofdtribune had al lang geklasseerd moeten zijn als erfgoed/monument.
girondin
 
Berichten: 175
Geregistreerd: di 09 jul 2013, 11:03

Re: Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor Greenboy » ma 03 jan 2022, 19:15

Hoe prachtig deze tribune ook is...je koopt er niets voor. Als we terug naar 1e nationale willen (amateur) dan zal er iets nieuws in de plaats moeten komen. Men heeft ze ooit willen laten klasseren, maar dan hadden ze, net als Union, nu met de gabakken peren gezeten. Met groundhoppers kom je sportief gezien niet verder.....
Greenboy
 
Berichten: 660
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 09:22

Re: Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor girondin » di 11 jan 2022, 13:22

Volgens mij kunnen beide hand in hand gaan. Wat Racing Mechelen nu zo uniek en geliefd maakt is net die traditie en ook de tribune. Wat zijn de noden in zo'n nieuwe tribune? Vipruimtes, zalen, dat kan je allemaal kwijt in de gebouwen links en rechts. Het is vanuit een romantische blik maar dat hoeft een vooruitgang niet in de weg te staan.
girondin
 
Berichten: 175
Geregistreerd: di 09 jul 2013, 11:03

Re: Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor Greenboy » za 16 apr 2022, 17:18

Deze week gaf onze voorzitter een interview aan GVA. Daarin zei hij dat er voor de zomer een akkoord moet zijn om op de huidige plaats een volledig nieuw stadion te bouwen dat moet voldoen aan de eisen voor het amateurvoetbal. Ondertussen zou Racing zijn wedstrijden voor 1 seizoen ergens anders gaan afwerken. Profvoetbal sluit hij alvast uit in de toekost!
Hopelijk komt het goed!!
Greenboy
 
Berichten: 660
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 09:22

Re: Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor girondin » di 19 apr 2022, 18:41

Zondz, je kan zonder nostalgisch te doen beide combineren.
girondin
 
Berichten: 175
Geregistreerd: di 09 jul 2013, 11:03

Re: Nieuw OVK - Racing Mechelen

Berichtdoor Greenboy » zo 15 mei 2022, 19:32

Goed nieuws over de toekomst van racing in het Oskar Van Kesbeeckstadion!!

Lees: https://racingmechelen.be/topnieuws-mon ... lqCUJipik8

-yes- -yes- -yes-

Alhoewel, verkoop het vel enz......

Oeps, bericht is terug verdwenen van de site.... Voor hun beurt gesproken?? :oops: :oops:

Maar het staat nu wel in de krant...
https://www.gva.be/cnt/dmf20220516_93406269

Ik weet niet of dat voor iedereen te lezen is....

Dus hier de tekst...

Racing Mechelen zet eerste stap naar nieuw stadion: “Mondeling akkoord bereikt”
Mechelen - Racing Mechelen heeft de eerste stap gezet naar de realisatie van een nieuw stadion op de huidige locatie in de Oscar van Kesbeeckstraat. “We hebben een mondeling akkoord bereikt met de stad en bouwbedrijf IBO”, zegt bestuurder Michel Vanstallen. Tegen de zomer hopen de partijen alles op papier te hebben met een uitgewerkt plan. “We kunnen hier de komende negentig jaar blijven en wellicht nog veel langer en traditionele elementen blijven bewaard”, vertelt Vanstallen.
Sven Van Haezendonck


Groenwit, dat recent kampioen speelde in derde nationale B, droomt al langer van moderne accommodatie. Tijdens het kampioenenfeest afgelopen weekend maakte bestuurder Michel Vanstallen wereldkundig dat de plannen voor een nieuw stadion stilaan concreet worden. “Wij hebben ongeveer 2,5 jaar onderhandeld met de stad en IBO. Er is inderdaad een mondeling akkoord uit de bus gekomen”, reageert Vanstallen.

Voor de club is het belangrijk dat ze op haar terreinen in de Oscar van Kesbeeckstraat kan blijven. Sinds de jaren twintig van vorige eeuw heeft ze daar haar thuisbasis en daar wordt ook het nieuwe stadion gerealiseerd. “We zijn nu bezig met advocaten om dat allemaal in contracten te gieten”, zegt Michel Vanstallen. Inhoudelijk wil hij nog niet te veel details kwijt over het bereikte akkoord. “Ik kan wel meegeven dat we zeker zijn dat we de komende negentig jaar in het Oscar Vankesbeekstadion kunnen blijven spelen en waarschijnlijk nog heel wat langer.”

Het is de ambitie om samen met Imoya, hoofdsponsor van Racing Mechelen, werk te maken van de ontwikkeling van een nieuw stadion. De focus ligt zowel op het verbeteren van de accommodatie van de eerste ploeg als die van de jeugd. “Die is heel belangrijk voor ons, net als de sociale werking. Daarnaast vullen we het nieuwe stadion in met een aantal recreatieve activiteiten”, zegt Vanstallen.

Behoud traditionele elementen

Wat die precies inhouden, maakt hij voorlopig nog niet publiek. “Eens alles bekrachtigd is, komen we met het hele project naar buiten. Het zal een mooi stadion worden met een invulling die het moderne voetbal nodig heeft, maar we behouden ook de traditionele elementen van het huidige stadion. Denk daarbij aan de slogan ‘Waar een wil is, is een weg’ en de zaal van de raad van bestuur”, legt Michel Vanstallen uit.

Of de historische tribune verdwijnt, laat hij in het midden. “Daar kunnen wij os nog niet over uitspreken. Van zodra de eerste ontwerpen klaar zijn, komen we daarmee naar buiten. Het zal grotendeels nieuwbouw zijn. Het huidige stadion is door en door versleten. Of we daarvan delen kunnen recupereren, zal voorwerp zijn van de architectuurstudie”, vertelt de bestuurder.

Het project moet ook nog langs het schepencollege en de gemeenteraad van Mechelen passeren. “Er is op dit moment nog geen overeenkomst. We zijn op dit moment bezig met de uitwerking van het dossier. Tegen de zomer willen we rond zijn met een officieel akkoord”, reageert Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport.

Dit najaar zou Racing Mechelen met een uitgewerkt plan en een visie naar de leden, de sponsors en de supporters willen trekken. “Dan kunnen we meer vertellen over de constructie die we opzetten en de tijdlijn om alles te realiseren”, zegt Labsir. Het behoud van het stadion op de huidige locatie is onderdeel van het bestuursakkoord van de stadslijst.

Oppositie vraagt transparantie

Oppositielid Marc Hendrickx (N-VA) polste begin deze maand nog naar een stand van zaken in het dossier, maar hij kreeg nog geen antwoord. “Kadert dit in de politiek van transparantie en openheid die dit stadsbestuur beweert te voeren? Derden weten meer dan een geïnteresseerd gemeenteraadslid”, zegt hij.

Hendrickx verwijst naar de uitspraken tijdens de kampioenenviering. “Over de plannen werden publiek uitspraken gedaan door de sterke man en geldschieter van de ploeg, in aanwezigheid van enkele schepenen”, vertelt hij. De communicatie over het mondeling akkoord op de website van Racing Mechelen is ondertussen offline gehaald.
Greenboy
 
Berichten: 660
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 09:22

Re: Oskar Vankesbeeckstadion [13.687 - KRC Mechelen]

Berichtdoor Chimaera » za 28 mei 2022, 10:35

Goed dat men besef heeft van de architecturale, historische en sentimentele waarde van de hoofdtribune. Ik zou op zijn minst het centrale gedeelte van de gevel bewaren, indien mogelijk ook de rest ervan (indien nodig extra raamopeningen). Indien er een nieuw dak komt zonder palen zou ik voor een stalen constructie gaan om toch enigszins het gevoel van het huidige hoge dak te behouden. Wat wel beter kan dan in de huidige tribune zijn de zijwanden, een nieuwe hoofdtribune over de volledige lengte van het veld kan dat euvel oplossen.

Het behoud van staanplaatsen op de benedenring lijkt mij iets wat de supporters ook wel zouden toejuichen.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3732
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Vorige

Keer terug naar Verbouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron