Pagina 1 van 1

Vloeroppervlakte Bercy

BerichtGeplaatst: zo 28 nov 2010, 23:55
door Matthias131
Zoek de afmetingen van de vloer in het bekende stadion van Bercy ... Thx

Re: Vloeroppervlakte Bercy

BerichtGeplaatst: ma 29 nov 2010, 11:52
door Chimaera
Op de website van Palais Omnisport Paris Bercy kan je zaalplannen vinden voor verschillende opstellingen: http://www.bercy.fr/bercy_pro/production

Er staat een schaal bij, 1/600 als ik me niet vergis, zodat je in principe de oppervlakte kunt opmeten (in zoverre de schaal nog klopt als je afprint, het plan moet immers op exact dezelfde grootte worden afgedrukt als het origineel aangezien de schaal enkel met een breuk en niet met een lijntje wordt weergegeven). Er zijn echter zodanig veel opstellingen mogelijk dat het moeilijk is om uit die pdf's af te leiden welke de vaste vloer en vaste tribunes zijn. Ik denk niet dat men in Bercy werkt met verhoogde platforms voor bv. atletiek en baanwielrennen, wat dus betekent dat werkelijk een zeer groot deel van de op de plannen in blauw weergegeven tribunes kunnen worden weggenomen, kijk bijvoorbeeld op het atletiek-plan maar eens tot waar de wielerpiste (geel) komt.

Dit lijkt me de standaard-tribune-opstelling: http://www.bercy.fr/public/pdf/equi.pdf Als je even geen rekening houdt met het ruimteverlies door de trappen kan je hier vrij snel de oppervlakte opmeten door de vloer op te delen in een rechthoek en twee trapezia. Ik heb het even voor je gedaan (via een combinatie van opmeten in Google Maps en afstanden in pixels in Paint) en kom aan 2600 m². In een tribune-opstelling voor baanwielrennen wordt dit ongeveer 6550m². Gesteld dat alle in blauw getekende tribunes wegneembaar zijn, dan komt de maximale vloeroppervlakte overeen met de oppervlakte van het grijze dak: ongeveer 9750m².

Om alle twijfels te bannen kan je natuurlijk je vraag stellen via http://www.bercy.fr/contact/

Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarvoor je die vloeroppervlakte wilt weten, Matthias131.

Re: Vloeroppervlakte Bercy

BerichtGeplaatst: wo 01 dec 2010, 01:15
door Matthias131
Ja zoals ik hier al eens poste ben ik bezig met het proberen op poten te zetten van een indoor motorcross. De Supercross van Bercy is eigenlijk de maatstaf van het Europese indoor Motorcross en daarom is het weten van de vloeroppervlakte van Bercy wel enigszins handig want daaraan weet ik aan welke voorwaarde de Arena hier in België moet voldoen :-)


Link

Re: Vloeroppervlakte Bercy

BerichtGeplaatst: wo 01 dec 2010, 10:07
door Chimaera
Aaaaah, maar zeg dat dan ineens ;)

http://www.bercy.fr/public/pdf/motojet.pdf

Mijn berekeningen:
oppervlakte 3440m²
maximale lengte 87m
maximale breedte 48m

Even googlen op "Bercy motocross" levert ook foto's en tekeningen van het motorcross-circuit op.