Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze]

Huidige stadions met bouwkoorts.

Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze]

Berichtdoor Domien » ma 05 jan 2015, 16:03

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/bouw-nieuw-stadion-moet-starten-in-2017-a2170882/

VOORZITTER SK DEINZE DIENT PLANNEN IN BIJ STADSBESTUUR

Bouw nieuw stadion moet starten in 2017
Afbeelding
Het nieuwe stadioncomplex in Deinze zou eruit gaan zien als 'Staaien', de thuisbasis van ex-eersteklasser Sint-Truiden. Naast een nieuwe tribune is er onder meer ook een hotel (het rode gebouw achteraan).

Denijs Van De Weghe, de voorzitter van SK Deinze, heeft grootse plannen met het Burgemeester Vandewielestadion. Hij diende plannen in bij het stadsbestuur voor de bouw van een nieuw complex in de Stadionlaan. Het zou onder meer een tribune krijgen van 4.000 zitjes, een hotel en winkelruimte.

Dat SK Deinze steile ambities koestert, werd nog maar eens duidelijk toen voorzitter Denijs Van De Weghe en technisch directeur Mario David voetballegende Jan Ceulemans voorstelden als nieuwe trainer van de derdeklasser. "Een nieuwe trainer aanstellen als je tweede staat in de rangschikking is misschien verrassend, maar we hadden het gevoel dat het vuur tussen trainer en spelersgroep uitgedoofd was. Dat kan niet voor een club die absoluut de ambitie heeft om in tweede klasse te spelen", weet Van De Weghe, in het dagelijkse leven sterke man bij Dakota nv, een bedrijf dat specialiseert in kunststofpoedercoatings.


Torenhoog
Bij die torenhoge sportieve ambities hoort ook een nieuw stadiondossier. Denijs Van De Weghe heeft grootse plannen met het Burgemeester Vandewielestadion. In de Stadionlaan wil hij, tegenover de brandweerkazerne, een nieuw complex uit de grond stampen. Een beetje naar het voorbeeld van 'Staaien', de thuishaven van Sint-Truiden, de huidige leider in tweede nationale. Met een tribune van 4.000 plaatsen, een hotel, allerlei faciliteiten om te sporten, een bowling en eventueel een sportwinkel.

De plannen liggen al bij het stadsbestuur. Als alles goed gaat, hoopt SK Deinze in 2017 te kunnen beginnen bouwen. Daarvoor moet wel nog een en ander geregeld worden op stedenbouwkundig vlak. Het huidige Burgemeester Vandewielestadion ligt in een recreatiezone. Om te mogen bouwen zal een afwijking nodig zijn die goedgekeurd dient te worden door het stadsbestuur.

Aan de financiële middelen zal het alvast niet liggen. Voor de financiering van het project voorziet de voorzitter van SK Deinze eigen middelen en heeft hij ook al mogelijke partners op het oog, maar geen buitenlandse investeerders waarop veel Belgische voetbalclubs een beroep doen. In de wandelgangen viel gisteren zelfs te noteren dat voorzitter Van De Weghe zelfs plannen koestert om de huidige site te kopen.


Uitstraling
Het mag duidelijk zijn dat SK Deinze op termijn de stap naar het professionele voetbalcircuit wil zetten. Als profploeg in de hervormde tweede klasse of, wie weet, als eersteklasser. "SK Deinze is nu al een club met een bepaalde uitstraling. We hebben nu al een grote achterban. De jongste twee jaar zijn hier enorme inspanningen gebeurd. Onze voorzitter en zijn entourage kennende is dit geen eindstation", weet technisch directeur Mario David nog te vertellen.

Jan Ceulemans, de nieuwe coach, onderschrijft de ambities. "Deze club heeft nu al een accommodatie die gezien mag worden in derde klasse. SK Deinze straalt iets uit. Ik begrijp dat het de ambitie is zo snel mogelijk te stijgen."
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor maximvn » di 06 jan 2015, 23:50

Belachelijk 4000zitjes. Ze krijgen hun huidige tribune al nooit vol laat staan een veel grotere tribune. Geen ploeg voor tweede klasse en al zeker niet voor eerste klasse.
maximvn
 
Berichten: 27
Geregistreerd: zo 17 aug 2014, 01:02

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » vr 09 jan 2015, 09:42

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/nieuw-complex-sk-deinze-klaar-in-2018-a2175843/

AMBITIEUZE VOORZITTER DENIJS VAN DE WEGHE HOOPT OP PROMOTIE NAAR TWEEDE KLASSE

Nieuw complex SK Deinze klaar in 2018
Afbeelding
Op de hoek aan het Schipdonkkanaal komt een hotel met 65 tot 85 kamers.
Een modern sport- en recreatiecomplex met hotel. Dat wil Denijs Van De Weghe, voorzitter van SK Deinze,tegen de zomer van 2018 maken van het Burgemeester Van de Wielestadion. Ambitieuze plannen, maar de ploeg hoopt dan ook door te stoten naar tweede klasse. Daarvoor moeten ze wel nog voorbij KVV Coxyde. Die ploeg twijfelt echter of ze wel een licentie zal aanvragen voor tweede klasse en dan ligt de weg open voor SK Deinze.


"In een eerste fase willen we een tribune van 1.868 zitplaatsen bijbouwen recht tegenover de brandweerkazerne", zegt Denijs Van De Weghe, naast SK Deinze-voorzitter ook Open Vld-gemeenteraadslid en topman bij Dakota. "Het is onze ambitie om over te gaan naar tweede klasse en daarvoor moeten we minimum over 1.500 overdekte zitplaatsen beschikken. Met de 800 zitplaatsen die we nu al hebben, halen we ruimschoots dit minimum. In een volgende fase zouden er nog eens 2.080 zitplaatsen bijkomen."
Afbeelding
Zo moet het vernieuwde Burgemeester Van de Wielestadion aan de Stadionlaan er volgens de plannen van Denijs Van De Weghe tegen de zomer van 2018 uitzien

Sportwinkels
Verder zijn er plannen voor een hotel op de hoek uitkijkend over het Schipdonkkanaal. Daarnaast komt een gebouwencomplex met horeca, sportwinkels, een bowlingzaal en fitnessclub. Alles dat met sport en recreatie heeft te maken. "Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling om er kledingzaken in onder te brengen", benadrukt Van De Weghe. "Het hotel zou zo'n 65 tot 85 kamers tellen en er is al heel wat interesse van verschillende ketens. In het hotel kunnen onder meer sportploegen terecht, maar ook buitenlandse zakenpartners. Onder het complex komt een parkeergarage met zo'n driehonderd plaatsen. Alle ideeën zijn samen met het architectenbureau van Hans Pappaert opgesteld in een dossier dat nu bij de stad Deinze ligt. Als alles groen licht krijgt, starten we begin 2017 met de bouw en dan zou alles klaar moeten zijn in de zomer van 2018."


Concurrent
De plannen voor het stadion van SK Deinze zijn erg ambitieus, maar de derdeklasser hoopt volgend seizoen dan ook opnieuw in tweede klasse te spelen. Met een achterstand van twaalf punten op leider KVV Coxyde is de weg nog lang, maar mogelijk moet Deinze niet eens kampioen spelen om te promoveren. Rony Hiele, voorzitter van KVV Coxyde, twijfelt immers nog om een licentie aan te vragen om in tweede klasse te mogen spelen. "We moeten die licentie ten laatste tegen 15 februari aanvragen, maar de financiële last is bijzonder zwaar. Alleen als we voldoende sponsoring vinden om de nodige investeringen te doen, is de aanvraag van een licentie mogelijk. Helaas hebben we in onze regio niet zoveel grote bedrijven", zegt Hiele.


Geen geld van stad
Het Deinse stadsbestuur juicht het initiatief van Van De Weghe alvast toe. "Het is een mooi en ambitieus project, maar er moet nog veel onderhandeld worden voor de bouwwerken concreet van start kunnen gaan", zegt sportschepen Norbert De Mey (Open Vld) en partijgenoot van Van De Weghe. "De site ligt in een zone van dagrecreatie en om dit project te kunnen realiseren, moet er een andere bestemming aan gegeven worden. Op dat gebied willen we er zeker aan meewerken, maar laat het duidelijk zijn dat de stad niet mee zal investeren. Met alle andere projecten die al op til staan in Deinze, is dat voor ons niet mogelijk."
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » wo 17 jun 2015, 23:23

https://vimeo.com/131030661

Op de persvoorstelling van Dennis Van Wijk ging het ook een momentje over de uitbreiding van het stadion. Van 00:40 tot 01:40.
Ze willen absoluut bij de 24 profclubs horen en daar hoort een uitbreiding van het stadion bij, want om een licentie te kunnen krijgen hebben ze in totaal 5000 zitplaatsen en 3000 staanplaatsen nodig.
De plannen liggen ondertussen al klaar en het is de bedoeling om volgend jaar in april te beginnen bouwen aan een tribune van 3000 zitplaatsen en een tribune van 1200 zitplaatsen. Dat zou een eerste fase zijn.
Met de 850 plaatsen die ze nu hebben, komen ze zo aan een totaal van 5050 zitplaatsen.
In een tweede fase zouden ze dan het commerciële complex verwezenlijken dat in januari al voorgesteld geweest is, maar dat zou maar voor in 2017 zijn.
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » do 18 jun 2015, 20:37

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150617_01736324#

Is een plaats bij de acht ploegen voor de 1ste klasse B haalbaar voor SK Deinze?

‘De hervorming van het prof- en amateurvoetbal is in de voorbije dagen in een stroomversnelling gekomen waardoor we geen tijd hebben te verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat wij aan alle voorwaarden moeten kunnen voldoen om in de toekomstige tweede klasse mee te draaien. Zo moet ons stadion tegen april 2016 over 5.000 zitplaatsen en 3.000 staanplaatsen beschikken. De intensiteit van de lichtinstallatie moet minimum 800 lux bedragen. Ik heb nieuwe investeerders gevonden die ook in ons ambitieus project geloven. We werken met een budget van ongeveer 1,3 à 1,4 miljoen euro. Iedere ploeg in eerste klasse B krijgt een som van 500.000 euro aan televisiegelden. Dit betekent dat ons budget rond de twee miljoen euro zou draaien.’

Het zou dus al klaar moeten zijn tegen april 2016, in plaats van starten met bouwen in april.
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Chimaera » vr 19 jun 2015, 06:58

Dat is zeer snel. Zo ziet het stadion er trouwens momenteel uit: https://www.flickr.com/photos/71185899@ ... 255795702/

Er zal toch nog veel moeten gebeuren. Volgens de cijfers die ik vond voor de overzichten van Belstadions zou het stadion 7515 plaatsen tellen. De werkelijkheid ligt volgens mij een stuk lager, ik schat rond de 5000 waarvan een goeie 4000 staanplaatsen. Een groot deel daarvan zal moeten sneuvelen tenzij men ACHTER de staanplaatsen zittribunes bouwt. Het eerder gepresenteerde ontwerp lijkt me te klein.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3708
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Egmont » vr 19 jun 2015, 14:04

Een club tussen Zulte-Waregem en AA Gent in met een gemiddelde van 300 toeschouwers : hoogmoed, val, fantasmes.
Egmont
 
Berichten: 45
Geregistreerd: di 16 sep 2014, 16:42

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor jenske » za 20 jun 2015, 10:49

Egmont schreef:Een club tussen Zulte-Waregem en AA Gent in met een gemiddelde van 300 toeschouwers : hoogmoed, val, fantasmes.


Maar met een voorzitter met veel geld en grootste ambities.
Essevee!
jenske
 
Berichten: 559
Geregistreerd: do 24 apr 2008, 16:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » vr 18 dec 2015, 12:42

Jij denkt er niet aan om SK Deinze te verlaten?

“Absoluut niet. Het is in de voorbije maanden niet gelopen zoals ik het had verwacht maar ik blijf trouw op post. De bouwvergunning voor de uitbouw in en rond het stadion ligt klaar. De werken kunnen in het voorjaar van 2016 een aanvang nemen. Ik ga zeker door met mijn ambitieus project bij SK Deinze.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151217_02026521
Gesprek met de voorzitter.
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Samthetank » za 19 dec 2015, 14:17

Rampzalige club Deinze, hoge loonlasten, geen fans, absurde stadionplannen. Dit loopt vroeg of laat verkeerd af.
Samthetank
 
Berichten: 107
Geregistreerd: zo 24 maart 2013, 13:49

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » wo 13 jan 2016, 20:53

818
11 min. ·
Het is officieel, live van op de nieuwjaarsreceptie van SK Deinze: de bouwvergunning voor de uitbreiding van het stadion is in orde!!!

Komt vanuit de sfeergroep van SK Deinze op facebook.
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » vr 15 jan 2016, 15:17

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/sk-deinze-heeft-vergunning-voor-nieuwe-tribunes-a2585375/

SK Deinze heeft vergunning voor nieuwe tribunes

Afbeelding
Een simulatiebeeld van de nieuwe tribune van SK Deinze. - Foto Anthony Statius

SK Deinze-voorzitter Denijs Van De Weghe heeft een stedenbouwkundige vergunning te pakken voor de bouw van nieuwe tribunes in het Burgemeester Van de Wiele-stadion. Later komt er ook een recreatiecomplex met hotel, ondergrondse parking en appartementen langs het Schipdonkkanaal
"We hebben nu alleen nog maar een bouwvergunning in handen voor het zetten van nieuwe tribunes", zegt Denijs Van De Weghe. "Zo komen er 4.225 nieuwe zitplaatsen, 2.716 nieuwe staanplaatsen en twintig plaatsen voor mensen met een rolstoel bij. Samen met de 840 die we al hebben, maakt dat een totaal van 8.140 plaatsen. De gronden zijn momenteel nog van de stad, maar zodra we ze kunnen kopen met recht van opstal, beginnen we aan de werken. De kans bestaat dat we na het huidige seizoen al beginnen aan de tribune voor de jeugdkantine. Ook aan de kant van de brandweerkazerne en de kant van het Schipdonkkanaal komen nieuwe tribunes. Die worden zes meter hoog en maken van het voetbalplein een arena. We willen klaar zijn met de werken tegen de lente van 2018, wanneer we opnieuw onze licentie voor tweede klasse aanvragen."

"Het kostenplaatje voor de tribunes bedraagt 5,4 miljoen euro. Naast de tribunes zijn er plannen voor een hotel op de hoek uitkijkend over het Schipdonkkanaal. Daarnaast komt een gebouwencomplex met horeca, sportwinkels, een bowlingzaal en fitnessclub. Het is de bedoeling dat de projectontwikkelaar uiteindelijk de kostprijs van de tribunes terugbetaalt. Maar voor het hotel en de andere gebouwen hebben we voorlopig nog geen bouwvergunning. De site ligt in een recreatiezone en moet eerst een andere bestemming krijgen." (ASD)
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » vr 08 apr 2016, 14:13

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/sk-deinze-stap-dichter-bij-grote-voetbaltempel-a2669320/?utm_campaign=regio-r-link&utm_medium=social&utm_source=Twitter&utm_content=regio

CLUB KOOPT VOETBALTERREIN EN STADIONGROND

SK Deinze stap dichter bij grote voetbaltempel
Afbeelding
Een eerste aanzet: zo zal de nieuwe tribune van SK Deinze er gaan uitzien. - Repro Statius

De stad Deinze verkoopt het voetbalterrein en de aanleunende stadiongrond aan tweedeklasser SK Deinze. Dat brengt voorzitter Denijs Van De Weghe een stap dichter bij zijn droom om het stadion uit te breiden met nieuwe tribunes, een hotel en zelfs een recreatiecomplex.

ANTHONY STATIUS
De verkoop van het voetbalterrein en de stadiongrond van SK Deinze, met een oppervlakte van 18.757,85 m², ligt ter goedkeuring voor op de gemeenteraad van dinsdag 12 april. In januari kreeg voorzitter Denijs Van De Weghe al een stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van nieuwe tribunes in het Burgemeester Van de Wielestadion. Zo komen er 4.225 nieuwe zitplaatsen, 2.716 nieuwe staanplaatsen en twintig plaatsen voor mensen met een rolstoel bij. Samen met de 840 die er al zijn, maakt dat een totaal van 8.140 plaatsen. De club koopt nu voor 500.000 euro het A-terrein en de omliggende grond langs de Stadionlaan en het Schipdonkkanaal. Nu kunnen de werken in principe van start gaan.

"SK Deinze wil vooruit en de investeerders van het project zitten te wachten op de volgende stap", zegt Jan Vermeulen. "Daarom willen wij de grond zo snel mogelijk aan de club verkopen. Het gaat om het voetbalterrein en de omliggende grond. De jeugdkantine, jeugdterreinen en de parking horen hier niet bij."


Sportgebonden
"Het uiteindelijke doel is om een totaalbeleving rond het stadion te creëren met een hotel, winkels en diensten. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om een derde shoppingpark, want de winkels zijn allemaal sportgebonden. Om dit mogelijk te maken, zijn we bezig met een verzoek aan de provincie Oost-Vlaanderen om het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) te wijzigen. Zo kan er residentiële woningbouw en verblijfsrecreatie gerealiseerd worden. Wanneer deze RUP-wijziging er komt, wordt de prijs van de grond verhoogd met 1 miljoen euro, te betalen in vier schijven van 250.000 euro. Deze verkoop is een win-winsituatie. Naast de inkomsten van de verkoop worden de onderhoudskosten overgeheveld naar de club. Onze stad zal vooral kunnen profiteren van de meerwaarde die dit project biedt. Voorzitter Denijs Van de Weghe neemt hier een grote verantwoordelijkheid en hij trekt vele investeerders naar onze stad. Wij kunnen dit project alleen maar toejuichen. De RUP-wijziging proberen wij nog binnen deze legislatuur rond te krijgen en ik zal blij zijn als het project af is in 2020-2026."
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Shotornot » ma 02 mei 2016, 12:10

Heel benieuwd wat hiervan gaat worden. Deinze is een stad met veel voetbalfans, maar die al te vaak voor eersteklasse voetbal gaan bij buren zulte-waregem en aa gent. Weet niet of een nieuw stadion hierin iets zal veranderen...
Shotornot
 
Berichten: 18
Geregistreerd: ma 02 mei 2016, 12:06

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Schamf » ma 19 dec 2016, 11:03

DEINZE - KMSK Deinze heeft een compromis bereikt met de stad Deinze. Voorzitter Denijs Van De Weghe koopt het stadion van de voetbalclub met de gronden errond. Hij betaalt daarvoor een bedrag van 521.000 euro. De akte wordt verleden in maart 2017.
Het dossier voor de bouw van een nieuwe tribune met moderne voorzieningen en de ontwikkeling van de terreinen langs de Stadionlaan en het Schipdonkkanaal kan volgens de voorzitter van dan af verder afgehandeld worden. De club uit tweede klasse moet de koopsom uiterlijk op 1 september 2018 betalen.


“Intussen wordt het ruimtelijk uitvoeringsplan met de provincie Oost-Vlaanderen en de stad verder uitgewerkt”, zegt Denijs Van De Weghe, voorzitter van SK Deinze. “Dat plan en die uitbouw moeten ook het recreatiedomein De Brielmeersen opwaarderen. Het is nog altijd de bedoeling om de staantribune langs de Stadionlaan te slopen en daar een modern complex op te trekken met daarin appartementen en commerciële ruimtes die iets met sport te maken hebben.”

Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V): “De jeugdkantine, jeugdterreinen en bestaande hoofdtribune blijven eigendom van de stad. Er is een recht van opstal tot 2055.”
Schamf
 
Berichten: 63
Geregistreerd: wo 06 jul 2016, 08:00

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Chimaera » zo 26 feb 2017, 15:00

Ai ai Deinze. Alle punten kwijt van begin september tot eind januari wegens het opstellen van een speler die na de transfer-deadline werd binnengehaald. Van de derde naar de laatste plaats. Ze gaan wel nog in beroep. Het bestuur laat het voortbestaan van de club zelfs van deze uitspraak afhangen.
Chimaera
Beheerder
 
Berichten: 3708
Geregistreerd: wo 20 feb 2008, 23:38
Woonplaats: Brugge

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Shotornot » zo 05 maart 2017, 22:02

Verhaal zal wel nog een staartje krijgen... Het is een ongezien zware uitspraak voor de club. Een speler die door de voetbalbond zelf werd ingeschreven, zo'n late uitspraak, ... Allemaal niet goed natuurlijk voor het stadiondossier.

Voetbalclub KMSK Deinze dreigt heelwat punten kwijt te spelen door een beslissing van het Beroepscomité van de KBVB. Er kwam bij de bond een klacht binnen over het opstellen van een bepaalde speler. Die zou volgens RSC Seraing United niet speelgerechtigd zijn. Het Sportief Comité van de voetbalbond wees de klacht af, maar Seraing ging in beroep. En daar heeft de Waalse club gelijk gekregen. Het bestuur van KMSK Deinze legt zich niet neer bij deze uitspraak en gaat in evocatie. Volgens een mededeling van de club op de eigen website zal KMSK Deinze alles doen wat in haar mogelijkheden ligt om deze "onjuiste" beslissing ongedaan te maken.


http://www.avs.be/avsnews/kmsk-deinze-i ... ssing-kbvb
Shotornot
 
Berichten: 18
Geregistreerd: ma 02 mei 2016, 12:06

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor jenske » wo 08 maart 2017, 22:25

Shotornot schreef:Verhaal zal wel nog een staartje krijgen... Het is een ongezien zware uitspraak voor de club. Een speler die door de voetbalbond zelf werd ingeschreven, zo'n late uitspraak, ... Allemaal niet goed natuurlijk voor het stadiondossier.

Voetbalclub KMSK Deinze dreigt heelwat punten kwijt te spelen door een beslissing van het Beroepscomité van de KBVB. Er kwam bij de bond een klacht binnen over het opstellen van een bepaalde speler. Die zou volgens RSC Seraing United niet speelgerechtigd zijn. Het Sportief Comité van de voetbalbond wees de klacht af, maar Seraing ging in beroep. En daar heeft de Waalse club gelijk gekregen. Het bestuur van KMSK Deinze legt zich niet neer bij deze uitspraak en gaat in evocatie. Volgens een mededeling van de club op de eigen website zal KMSK Deinze alles doen wat in haar mogelijkheden ligt om deze "onjuiste" beslissing ongedaan te maken.


http://www.avs.be/avsnews/kmsk-deinze-i ... ssing-kbvb


Indien de club dit jaar zakt, vertrekt de huidige voorzitter (en zijn geld).
Meteen ook het einde van de het stadion-verhaal.
Essevee!
jenske
 
Berichten: 559
Geregistreerd: do 24 apr 2008, 16:57

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Greenboy » do 09 maart 2017, 17:48

Zakken is bijna uitgesloten.

Je hebt het verhaal WS Brussel die bijna failliet zijn. Bovendien heeft Coxyde geen licentie aangevraagd en degraderen dus al zeker. Deinze van zijn kant zal Sprimont nog wel bijhalen, zodat ze helaam zeker zijn van het behoud, maar, indien ze hun punten niet terug krijgen, niet meer dan dat, want anders had het wellicht de eindronde geworden....
Greenboy
 
Berichten: 647
Geregistreerd: zo 18 mei 2008, 09:22

Re: Verbouwingen Burgemeester Vandewielestadion [KMSK Deinze

Berichtdoor Domien » za 08 apr 2017, 16:08

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/sk-deinze-koopt-stadion-en-zoekt-nieuwe-naam-a3127068/

SK Deinze koopt stadion en zoekt nieuwe naam

Het is officieel: voetbalclub KMSK Deinze heeft het voetbalstadion gekocht van de stad. "In 2019 hopen we een nieuw stadion te bouwen. Iedereen mag een nieuwe naam voorstellen", zegt voorzitter Denijs Van De Weghe.
Na een al wekenlang aanslepend gevecht tegen de Voetbalbond heeft KMSK Deinze nog eens positief nieuws. Gisteren kocht de club het Burgemeester Van De Wielestadion aan voor 521.000 euro.

Voorzitter Denijs Van De Weghe en ondervoorzitter Jan Lisabeth zakten af naar het dienstcentrum Leiespiegel om de notariële akte te ondertekenen. De club koopt de stadiongrond, bestaande uit het eigenlijke plein en twee stukken grond gelegen links en rechts van de bestaande tribune en de zone rond het voetbalplein. Het recht van opstal van de bestaande tribune wordt verlengd met 50 jaar en de jeugdkantine blijft eigendom van de stad.

In oktober 2014 lanceerde voorzitter Denijs Van De Weghe het idee van een nieuw stadion met een uitbreiding van de tribunes, een hotel en een sportcomplex. "Deze aankoop is een volgende stap in dit project", zegt Denijs. "De volgende stap is nu de wijziging van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). We hopen dat we in 2019 kunnen beginnen bouwen. In de overeenkomst staat dat het voetbalterrein altijd behouden moet blijven. Het onderhoud van het terrein nemen wij nu ook op ons. Nu het stadion van ons is, denken we ook aan een nieuwe naam. Goede voorstellen zijn welkom op secretariaat@kmskdeinze.be."

"Deze verkoop is ook een goede zaak voor de stad", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Zonder de inspanningen van KMSK Deinze zou er geen sprake zijn van een RUP-wijziging."

(ASD)
Domien
 
Berichten: 14
Geregistreerd: ma 05 jan 2015, 15:57

Volgende

Keer terug naar Verbouwingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten